Generale

Cronismul și Girimelele

Nu cred că mai putem îngădui/accepta multă vreme, cum o fac mulți acum și prin lipsa de reacție sau/și tăcere, prezența în poziții oficiale, pósturi importante în structuri guvernamentale a unor impostori, agramați, neinstruiți, incompetenți, al căror număr e deja îngrijorător. Oameni care nu știu să vorbească bine limba română, care nu pot gândi, ci numai executa. Oameni pe care CV-ul profesional nu-i recomandă prin nimic.Ultimele alegeri, ca niciodată parcă, au dat avânt câștigătorilor să impună nu numai „cronismul” și nepotismul ca noua religie a clasei politice conducătoare, ci și balansarea României, dincolo de creșterea macroeconomică, care s-ar putea să ne coste(!), într-o zonă cețoasă a arhitecturii europene.

Continuă lectura

Standard
Artele Educației, Plagiat

O scrisoare găsită în anul universitar 2074/2075

Bună ziua. Vă scriu de pe acum căci, deși cartea mea de identitate expiră în 2074, nu vă voi putea scrie atunci din motive independente de bunăvoința mea. Trebuie apreciat optimismul Autorității atunci când mi-a dat acest termen de expirare. E un fapt singular. Nu ne bucurăm de așa ceva și în alte privințe.

Sunt sigur că voi, în 2074, veți învăța altfel. Noi astăzi credem că transmitem cunoștințe utile pentru ca studenții noștri să poată să evolueze pe drumul pentru care au vrut să se pregătească. Partea proastă e că de la generală, prin gimnaziu și liceu, până la facultate lor nu li se spune aproape nimic despre ei/ele.

Continuă lectura

Standard
Artele Educației, Generale

Universitățile și alegerile noastre

De la 1 octombrie a demarat calendarul alegerilor în universități: de la alegerea membrilor consiliului departamentului, a directorului de departament, la reprezentanții departamentelor în Consiliul profesoral, organismul care ia deciziile privind activitatea unei facultăți. Universitarii care au dorit să fie aleși în aceste structuri au depus o candidatură. Cu alte cuvinte, vor să facă parte din ele. De ce? 

Continuă lectura

Standard
Reacție rapidă

Unde sare așchia? Tsipras și Le Pen, în același timp

Ieri s-au întâmplat, practic în același timp, două evenimente. Premierul grec, liderul partidului Syriza (stânga radicală), Alexis Tsipras, și-a dat demisia pentru a permite alegerile anticipate ce vor da un nou guvern în sarcina căruia va cădea pilotarea Greciei prin criză; Jean-Marie Le Pen, cofondatorul și liderul timp de 40 de ani al partidului Frontul Național (extremă dreapta), a fost exclus din partid la propunerea fiicei sale, Marine, căreia îi încredințase partidul în 2011.

foto: www.businessinsider.com

Alexis Tsipras

Tsipras a fost abandonat de o treime dintre parlamentarii partidului, care nu au vrut să accepte faptul că acela care se declarase anti-austeritate, vector al naționalism-populismului grec, vedeta politică cu lovituri mediatice de rever față de Angela Merkel și Bruxelles, dar și cu joc la primire de la Moscova lui Putin, a întors-o ca la Atena, acceptând planul de măsuri de austeritate. Continuă lectura

Standard