Artele Educației

Despre Legea Educației

Ministerul Educației

Ministerul Educației

De cele mai multe ori, proiectul, modificările, Legea Educației însăși, sunt lăsate în grija ministerului de resort. Care, cu două excepții, poate, în 25 de ani, a malformat-o de mai multe ori. Politicienii, nu chiar toți, au avut o contribuție proastă sau incompetentă pentru actuala stare de fapt.

O idee ar fi ca mediul educațional, specialiști, experți să propună un proiect nou, de la cap la coadă, dar mai mult cu…cap.

Proiectul ar trebui comunicat public foarte mult, foarte bine și într-o perioadă de timp rezonabilă. Căci în afară de copii, adolescenți, tineri adulți, o mare parte din cei interesați sunt părinții, mediul familial, în general. Comunicarea ar trebui realizată prin cu totul alte mijloace decât simpla punere în discuție prin postarea pe site-ul ministerului.
Proiectul ar urma, apoi, să fie negociat cu ministerul având un suport public foarte puternic. Politicienii nu ar mai avea cum să-l distorsioneze, modifice, blocheze căci și-ar contrazice propriul electorat. Dacă asta i-ar deranja!

E nevoie de un sprijin, un suport popular în acest sens. Pentru Educație.

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *